Відбулася акція-мітинг протесту проти прийняття законопроекту № 5651 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг»

15 липня 2021 року під стінами Верховної Ради України відбулася акція-мітинг протесту проти прийняття законопроекту № 5651 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг» за поданням Кабінетом Міністрів України.

Рішення про проведення такої акції прийнято 13 липня 2021 року на спільному засіданні Об‘єднаної робочої групи громадських рад та громадських організацій в якій взяли участь представники УТОС.

В апараті УТОС було розглянуто законопроєкт № 5651, опрацьовано пропозиції членів УТОС та направлено до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України пропозиції та заперечення від УТОС та обласних організацій.

Як видно з останніх подій, Кабінет Міністрів України, не зважаючи на пропозиції та заперечення громадських об’єднань та громадян продовжує активно лобіювати цей законопроєкт.

Основну підготовку акції-мітингу на себе взяла Київська міська організація УТОС, яка зібрала більше 100 членів УТОС.  На акції-мітингу, УТОС був найбільш чисельною організацією серед інших організацій, що брали участь в акції. Її  представники, активні члени Товариства виступили на мітингу, а саме: Філіп С. Ю., Бойко О.П, Шульгін В.Є., Чуприна О.М., які висловили позицію УТОС щодо законопроєкту № 5651 та закликали Народних депутатів не голосувати за цей антиконституційний законопроєкт, який звужує права осіб з інвалідністю по зору. В ході самого заходу відбувалася зустріч депутатів, які йшли на засідання до Верховнії Ради України, яким демонструвалися плакати із закликами не голосувати за згаданий законопроєкт та запрошували вийти до мітингувальників. В решті, до учасників акції-мітингу вийшов депутат Верховної Ради України від Голосіївського району міста Києва Юрченко Олександр Миколайович, який підійшов до делегації від УТОС та провів розмову. Він висловив готовність тісної співпраці та організації ряду зустрічей щодо законодавства про монетизацію. Сподіваємося, представників акції-мітингу буде почуто та законопроєкт №5651 не буде підтримай народними обранцями.

Юрист ЦП УТОС, Ігор Шевченко