Інформація Дніпропетровської обласної організації УТОС про проведену у березні роботу

У березні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО для членів УТОС була підготовлена зустріч з представниками церкви із м. Харкова “Місія служіння незрячим” та роздані 30 продовольчих наборів. Підготовлені та роздані 15 солодких наборів жінкам до Міжнародного Жіночого свята.
14 березня проведена zoom-конференция за участі голів первинних організацій області та директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, були обговорені питання забезпечення осіб з інвалідністю зору технічними засобами реабілітації.
В Краматорській ТВПО УТОС відбулася зустріч з пастерами Біблійної школи з м. Харків та м. Костянтинівки. Було присутньо 39 осіб з інвалідністю по зору та 14 осіб-супроводжувачів. По закінченню зустрічі всі присутні отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів. Бажаючі слухати Біблію отримали аудіоплеєри з цими записами, всім присутнім подарували релігійні календарі. 5 членів Краматорської ТВПО УТОС, які не отримали пледи в лютому 2024 року, змогли отримати їх в березні 2024 року. Пледи було надано Благодійним Фондом “Добрий рух”. 5 маломобільних осіб отримали допомогу від Міжнародної організації з міграції ООН та Міжнародної неурядової організації Premiere Urgence Inter nationale, до складу цього великого набору входили засоби гігієни, продуктовий пакунок, набір постільної білизни, ліхтарик, відро, посуд, памперси та пелюшки. 8 осіб, які повернулись в місто на початку року, отримали гігієнічні набори від БФ БЕОН за підтримки чеської благодійної організації “Людина в біді”.
В Нікопольській ТПО УТОС 44 особи отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів від Австрійської благодійної організації Hilfswerk lnternational. Також протягом місяця займалися питаннями евакуації із прибережної зони осіб з інвалідністю на території м. Нікополя. Проводили реєстрацію для отримання грошової допомоги від УВКБ ООН.
В Костянтинівській ТПО для 22 чл. УТОС була організована молитовна програма від Пастора Православної церкви та роздані продовольчі набори, від волонтерів 22 особи отримали миючі та дезинфікуючі засоби, 25 осіб одержали гуманітарну допомогу, в набори входили тушонка, кабачкова ікра, крупи, хліб, фрукти, овочі, солодощі та вживаний одяг.
5 членам УТОС, евакуйованим в інші міста України, надіслали поштою продуктові набори. Допомогли одній людині оформити групу інвалідності по зору, іншій – оформити пенсію по втраті годувальника.
В Дніпродзержинській ТВПО 10 осіб з інвалідністю по зору отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів від благодійного фонду “Карітас”, 4 членам організації була надана допомога в регулюванні трудових відносин з роботодавцем (допомога з документами), розпочато збір документів для отримання матеріальної допомоги до Дня катастрофи на ЧАЕС та 9 травня.
В Покровській ТПО для членів УТОС було одержано 180кг маринованої брюкви, від ПП Шелудько 150 перепелів та 6 мішків корму, від магазину Чайна крамниця отримали чай, каву, топінг на 1500грн., від Благодійної організації Міжнародне служіння Господнє м. Біла Церква продовольчі набори. До Міжнародного Жіночого свята жінки товариства отримали подарункові набори та солодощі, тонометри та електронні градусники від міської влади, від магазину Тайміт 4 мультиварки.
Була проведена зустріч з пастором церкви В. Черкасовим та отримані солодкі презенти, також організована зустріч з працівниками УСЗН м. Мирноград. Надавалась допомога в евакуюванні маломобільних людей.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС