Інформація Чернівецької ОО УТОС про проведену роботу у березні 

– 10 березня ОКНП “Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни”  відвідали члени УТОС Чернівецької обласної організації УТОС. Вони привезли не просто благодійну допомогу придбану за власні кошти, а символи тепла і турботи.  – Стоячи перед обличчям випробувань, зазначили представники ЧОО УТОС – ми не просто говоримо, а й доводимо – разом ми міцні. Разом ми здатні знайти те, заради чого кожен день долаємо перешкоди – Перемогу в кожному дні, в кожній добрій справі, в єднанні душ і сердець.

– З метою удосконалення роботи служби супроводу підготовлено та опубліковано в газеті “Буковина” розлогу статтю щодо роботи служби супроводу в обласній організації УТОС.

– В організації та заклади послугами яких користуються члени УТОС направлено 75 інформаційних листів стосовно специфіки роботи служби супроводу.

 СПІВПРАЦЯ З МІСЦЕВОЮ ВЛАДОЮ:

– 20 березня поточного року прийняв участь в інформаційній сесіїпартнерів НАІУ з обговорення викликів і прогалин для висновків ситуаційного аналізу щодо прав осіб з інвалідністю в Україні.

– продовжили роботу з Департаментом соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради стосовно придбання для ТПО УТОС  у 2024 році БФУ принтера.  Направили запит на виділення на ці потреби з міського бюджету 15 тисячі грн.

– Продовжили співпрацю ЧОО УТОС з розробником програмного забезпечення компанією «Easyway» щодо оновлення озвучення громадського транспорту в м. Чернівці та удосконалення мобільного додатку «Easyway».

В березні юристом ЧОО УТОС здійснено запис та розміщено в telegram 2 випуски блогу «інклюзивний простір на різні актуальні для людей з глибокими порушеннями зору теми.

В умовах воєнного стану вразливі верстви населення потребують перш за  все забезпечення їх продуктами харчування та іншої допомоги. В березні місяці 2024 року за сприянням обласної організації 50 членів ЧОО УТОС одержали продуктові набори від   благодійного фонду «Милосердя без кордонів для всіх народів» та 30 продуктових наборів від  Релігійної громади  (помісної церкви) християн віри євангельської п’ятидесятників “ВЕФІЛЬ”.

В  березні місяці поточного року  224 особи з інвалідністю першої групи членів УТОС Чернівецької обласної організації отримали від Чернівецької міської ради кошти в сумі 600 грн.

РОБОТА СЛУЖБИ СУПРОВОДУ

в березні 2024 року продовжила свою роботу в Чернівецькій обласній організації УТОС служба супроводу осіб з інвалідністю за зором. На фінансування її роботи було виділено   15933 грн.  коштів з міського бюджету та центру зайнятості. За ці кошти в було прийнято в відповідності з наказом  по трудовій угоді дві  особи з вадами зору:

За період роботи служби супроводу в  березні 2024 року було надано  послуги 120 особам з інвалідністю за зором мешканцям Чернівців. Працівники служби супроводжували незрячих до лікарень, поліклінік, аптек, будинків побуту, бібліотек, державних установ та за потреби проводжали на вокзал чи зустрічали на вокзалі. Також працівники служби супроводу допомагали незрячим відвідувати заходи, які проводили громадські організації УТОС.

В період запровадження воєнного стану на території України працівники служби супроводу допомагали одиноким та пристарілим особам з порушеннями зору у придбанні ліків та продуктів першої необхідності.

Функції диспетчера та контроль роботи служби супроводу здійснювала прийнята на роботу особа з порушеннями зору першої групи.

Послугами електронної  бібліотеки в березні місяці  скористалось 89 членів УТОС. Бібліотекарем електронної бібліотеки поповнено книжковий фонд озвученої літератури в продовж місяця на 130 примірників.

У продовж березня поточного року аматорами художньої самодіяльності головного підприємства Чернівецького УВО УТОС у тісній співпраці з Чернівецькою обласною організацією УТОС проведено поетичний фестиваль серед людей з інвалідністю зору членів ПО Чернівецької обласної організації УТОС. «Пора весни – поезії молитва». В даному заході окрім дорослих членів Товариства прийняли участь і їх діти. Профспілковий комітет виділив кошти на пам’ятні подарунки учасникам фестивалю. Відео трансляцію фестивалю можна переглянути на ютуб каналі Надії Клим.

Іван Фестрига, голова Чернівецької ОО УТОС