Пораненого бійця, який втратив зір, підтримують у Вінницькому осередку УТОС 

На жаль, війна поповнює лави членів Українського товариства сліпих (УТОС).  Серед них – поранений військовослужбовець, сержант Повітряних сил Збройних сил України Павло Костенко. Він під час бойових дій отримав тяжкі поранення обличчя та повністю втратив зір.
Наразі 36-річний боєць лікується у вінницькому шпиталі. Він розповів, що родом із міста Каховка (Херсонська область). Там і проходив військову службу за контрактом. Обслуговував установку С-300, яка закривала українське небо.
-Наша військова частина стояла у місті Нова Каховка, ми захищали ГЕС. Потрапили під обстріл на початку війни, це було у ніч із 24 на 25 лютого. Тоді я і втратив зір. Спочатку мене відвезли до військового шпиталю у Миколаєві, а пізніше – до Вінниці, – розповів Павло Костенко.
Представники Вінницького підприємства УТОС і місцевого осередку сліпих перейнялися долею військового, який втратив зір. В першу чергу відвідали його у шпеталі та встановили йому програму екранного доступу, завдяки якій незряча людина може самостійно та в повному обсязі використовувати смартфон. Це дуже важливо для нинішнього часу.
-Як би жорстоко це не було, але лише Товариство сліпих, маючи відповідний досвід, надалі може кваліфіковано надавати допомогу та послуги щодо інтеграції незрячих воїнів у суспільство, – прокоментував директор вінницького учбово-виробничого підприємства УТОС Костянтин Ільніцький.
Після лікування у шпиталі поранений боєць проходитиме у Вінниці курс реабілітації. Згодом Павлу Костенку обіцяли виділити кімнату для проживання у нашому місті над Бугом.
-У вінницькому осередку УТОС я знайшов добрих друзів. Мені не лише встановили програму для незрячих для смартфона, але й надали юриста та допомагають з вирішенням усіх інших питань, – сказав Павло Костенко.
Пресслужба Вінницької обласної організації УТОС