Дніпропетровська обласна організація УТОС  у ці непрості часи активно працює

Не зважаючи на відсутність фінансування непромислової групи працівників системи УТОС на 2022 рік, Дніпропетровська обласна організація УТОС  у ці непрості часи залишається на постійному зв’язку з представниками первинних організацій області, які виконують роботу по соціальній реабілітації, морально-психологічній підтримці, наданню інформації та правової допомоги, пошуку натуральної і матеріальної допомоги членам УТОС.

За цей період було проведено 15 запланованих конференцій на платформі Zoom – наради активу, на яких вирішувались всі актуальні питання та надавалася інформаційна та консультативна допомога в рооботі.

Проведена робота по оформленню документів на матеріальну допомогу членам УТОС від обласної держадміністрації, по направленню на профілактичне лікування в офтальмологічному відділенні Державного Інституту медико-соціальних проблем інвалідності, отриманню фінансової підтримки 1000 грн. в додатку Дія та багато іншого.

З початку року в усіх первинних організаціях велася робота по пошуку спонсорської допомоги та наданню продуктових наборів малозабезпеченим членам УТОС. Так, в Дніпропетровській ТПО 40 членів УТОС отримали продуктові набори та новорічні подарунки, ще 20 новорічних подарунків отримали члени УТОС в приймальні депутата міської ради Щербатова Д.А. та 10 подарунків від Гуфмана, 30 новорічних подарунків одержали в Костянтинівській ТПО, такі ж різдвяні подарунки одержали в Палоградській ТПО УТОС.

У лютому та в березні в Павлоградській ТПО члени УТОС отримали молочну продукцію, яку їм надав «Молочний дім». Хворим та людям похилого віку, які не виходять з дому, розносили продуктові набори за місцем проживання.

В Криворізьській ТПО проведено захід з моніторингу доступності супермаркетів для людей з інвалідністю, про що 17.02.22р. вийшов сюжет на телеканалі “Рудана” (посилання додається – Рудана зробила сюжет https://rudana.com.ua/uk/videos/bezbaryernyy-prostir-predstavnyky-upravlinnya-rozvytku-pidpryyemnyctva-ta-utosu-provely-reyd).

З перших днів військового стану в Україні Дніпропетровська обласна організація УТОС активувала роботу по евакуюванню осіб з інвалідністю, бажаючих виїхати закордон або у відносно безпечні місця України, врегулюванню питання отримання членами УТОС гуманітарної допомоги, велася інформаційна робота з оформлення карток Єпідтримка, практична допомога в отриманні 6500 грн. з держбюджету в додатку Дія. Всім працюючим особам з інвалідністю була надана інформація про можливість отримання такої допомоги до 31.03.2022р.

Особлива увага ДОО УТОС приділяється пошуку гуманітарної допомоги гостропотребуючим особам з інвалідністю. Так, наприклад, в Костянтинівській ТПО Донецької області від депутатів м. Дружківка 90 членів УТОС одержали продуктові набори, від віруючих одержано 160 наборів, від голови міської ради та депутатів м. Костянтинівка – 120 наборів, від УПСЗН м. Торецьк – 8 наборів та м. Костянтинівка – 65 проднаборів, вели пошук спонсорів для заправки транспорту, людям продуктові набори розвозили за місцем проживання кожного члена УТОС.

Була надана допомога 48 членам УТОС, особам з порушенням зору, в евакуюванні в західну Україну та за кордон, знаходили контакти перевізників, домовлялися з розселенням людей, постійно підтримується звязок з евакуйованними членами організації.

В Дніпродзержинській ТВПО 10 жінок до 8 Березня отримали по 500 грн., в Криворізьській ТПО на початку квітня від департаменту соцзахисту продовольчі пакети отримали 100 осіб з інвалідністю, в Покровській ТПО – 5 чоловік отримали великі продуктові набори по 500 грн. кожний. В Краматорській ТВПО була надана натуральна допомога переселенцям з окупованих територій Донеччини. Гуманітарну допомогу отримали 80 осіб з інвалідністю.

В Дніпропетровській ТПО з початку воєнного стану 90 членів УТОС отримали продуктові набори, вершкове масло, консерви. Продуктові набори від депутатів розвозили по домівках.

Самотні люди з інвалідністю отримують гуманітарну допомогу у терцентрах за місцем проживання.  Дуже багато відбувається спілкування по телефону, проводиться постійна консультативна робота, особливо приділяється увага психологічній підтримці людей з інвалідністю.