Дайджест яскравих подій серпня у Полтавській обласній організації УТОС

Протягом місяця у структурних підрозділах Полтавської обласної організації Українського товариства сліпих, розташованих у Полтаві, Кременчуці та Лубнах продовжували безкоштовно роздавати хліб, який доставляли волонтери церкви адвентистів сьомого дня. Видача хліба відбувалося за будь-якої погоди.

Видача хліба

У Полтавській ТПО УТОС, окрім описаних раніше видів робіт з фізичного супроводу, запроваджено нову послуги в частині заповнення документів осіб з інвалідністю по зору, подання електронних заявок різного виду, у тому числі на отримання талонів на обслуговування в різних інстанціях, на отримання грошової допомоги. Послуг зазначеного виду лише протягом серпня цього року надано 97.

Послуги заповнення документів особам з інвалідністю по зору

Наприкінці серпня у Полтавській ТПО УТОС відбувся захід соціальної підтримки до Дня Незалежності України для осіб з інвалідністю по зору. Члени організації отримали допомогу у вигляді продуктів та засобів гігієни, надано віруючими християнами з Німеччини та з України. Під час зазначеного заходу допомогу отримала 381 людина, у тому числі внутрішньо переміщені особи та особи, що проживають у віддалених районах , при цьому перебувають на обліку у зазначеній первинній організації.

Нарешті відбувся захід моральної підтримки наших захисників, поробки, які робили діти членів Українського товариства сліпих, які перебувають на обліку в Полтавській ТПО УТОС, під час проведення патріотичного заходу до Дня захисту дітей, меценатка і депутатка Полтавської міської ради Тетяна Годяк знайшла можливість передати на фронт.

Фотографія Марини Бабець з вишитою серветкою

Захисники з вишитими серветками