Аудіоописовий коментар футбольних матчів – пост подяки від Навчально-інформаційного комп’ютерного центру (НІКЦ УТОС) та вболівальників з порушеннями зору!

Вперше в Україні аудіоописовий коментар футбольних матчів вийшов на якісно новий рівень.
До війни доступним футболом незрячі могли насолоджуватись тільки на стадіонах, але війна відібрала в нас таку можливість.
НІКЦ УТОС у співпраці з Радіо Гомер разом зі Slovom: аґенція аудіоопису в кінці літа 2022 року започаткували великий партнерський проект з аудіоопису футбольних матчів безпосередньо на інтернет радіо Гомер.
І сьогодні ми можемо з гордістю сказати, що в нас це вийшло!
34 матчі, аудіоописового коментування з яких рівно половина, це матчі чемпіонату світу у Катарі.
Майже сотня голів,
кілька сенсацій,
одна золота буца, золотий м’яч та кубок світу,
а ще найдовший прямий етер – 3 години 46 хвилин.
Це все було надзвичайним святом футболу для слухачів з порушеннями зору.
Вся наша невеличка команда та армія футбольних вболівальників з порушеннями зору вдячна титульному спонсору проекту: Георгію Вишні, підприємцю, професіоналу в галузі розробки програмного забезпечення та управління проектами, поету, есеїсту. Спів-засновнику компаній Aistra та SBC Group.
Також вдячні аґенції аудіоопису: Словом, та Любомиру Покотилу за прекрасну робочу, навіть дружню атмосферу, яка панувала впродовж всього періоду співпраці.
Також ми щиро вдячні megogo.net та Дивись як чутно за технічну підтримку впродовж всього проекту. Саме завдяки вам слухачі могли насолоджуватись стадіонною атмосферою.
Аудіоописовий коментар футбольних матчів на радіо, це було вперше в Україні. І нам надзвичайно приємно бути причетними саме до появи такого формату.
Але нам цього було мало.
Вам, слухачам цього мало.
І ви вже знаєте, що ця співпраця мала продовження вже у цьому році.
Аудіоописовий коментар єврокубкових футбольних матчів та матчів збірної України відбувся завдяки підтримці і участі згаданих раніше меценатів.
Аудіоопис останніх матчів збірної України був пітриманий Українською Асоціацією Футболу. І ми щасливі, що асоціація почула незрячих вболівальників. З вдячністю сподіваємося на подальшу співпрацю.
Тож, зустрінемося на футболі у новому сезоні!