Білоцерківські підприємства УТОС і УТОГ відвідали народні депутати

8 липня 2021 року у місті Білка Церква на Київщині за ініціативи Народного депутата України Миколи Бабенко відбулося виїзне засідання круглого столу у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Діяльність структурних підрозділів УТОС та УТОГ, їх підприємств, організацій та установ».

Участь у засіданні круглого столу взяли члени Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Миколи Бабенко, Сергій Гривко та Олег Арсенюк, Перший заступник міністра соціальної політики України Євген Котик, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, Голова Центрального правління Українського товариства сліпих Владислав Більчич та Центрального правління Українського товариства глухих Ірина Чепчина.

В рамках круглого столу вдалося напрацювати кілька ідей по комплексній підтримці підприємств громадських об’єднань осіб з інвалідністю, зокрема й щодо надання преференції при проведенні державних закупівель у підприємств УТОГ і УТОС. Також обговорювалось питання і щодо надання фінансової підтримки на утримання непромислової сфери.

Перед засіданням круглого столу народні депутати відвідали підприємства УТОГ і УТОС, які розташовані у Білій Церкві, ознайомились з виробництвом і поспілкувались з працівниками цих підприємств.