Білоцерківські підприємства УТОС і УТОГ відвідали народні депутати

8 липня 2021 року у місті Біла Церква на Київщині за ініціативи Народного депутата України Миколи Бабенка відбулося виїзне засідання Круглого столу Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Діяльність структурних підрозділів УТОС та УТОГ, їх підприємств, організацій та установ».

Участь у засіданні Круглого столу взяли члени Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Микола Бабенко, Сергій Гривко та Олег Арсенюк, Перший заступник Міністра соціальної політики України Євген Котик, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, Голова Центрального правління Українського товариства сліпих Владислав Більчич та Голова Центрального правління Українського товариства глухих Ірина Чепчина, а також були присутні незрячі активісти з міста Харкова.

В рамках Круглого столу вдалося напрацювати кілька напрямків щодо комплексної підтримки підприємств громадських об’єднань осіб з інвалідністю, зокрема, й щодо надання преференції при проведенні державних закупівель у підприємств УТОГ і УТОС. Також обговорювалось актуальне питання щодо надання інституційної фінансової державної підтримки на утримання невиробничої сфери УТОС і УТОГ.

Перед засіданням Круглого столу народні депутати відвідали Білоцерківське УВП УТОС, яке очолює директор – Савчук Анатолій Анатолійович. На цьому підприємстві працює близько п’ятисот незрячих людей. Познайомились з особливостями виробництва підприємства. Поспілкувались з працівниками підприємства. А також відвідали гуртожиток, де мешкають незрячі працівники і їх сім’ї. За словами Білоцерківського міського голови Геннадія Дикого Білоцерківське підприємство УТОС є одним з найкращих підприємств Білої Церкви і Київської області.

Учасники Круглого столу також побували на Білоцерківському виробничому підприємстві «Весна» УТОГ, яке очолює директор Тюхтя Людмила Миколаївна.

Під час проведення Круглого столу у Білій Церкві народні депутати переконалися, що підприємства УТОС і УТОГ дійсно працюють і мають велике значення для трудової і соціальної реабілітації людей з інвалідністю. При цьому  дві потужні Всеукраїнські організації УТОС і УТОГ мають право розраховувати хоча б на часткову стабільну фінансову підтримку з боку держави для їх постійної соціальної діяльності.