ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ВІД КОЛЕКТИВУ ПОГ «КРАМАТОРСЬКЕ УВП УТОС»

Шановні колеги!

Що відбувається в нашій спільноті?

Наша первинна організація (Краматорська та Покровська) , як і інші в системі УТОС, працює над вирішенням складних завдань сьогодення. Всі ми розуміємо, що поставлені перед нами складнощі стоять дуже гостро. І саме зараз вирішується питання БУТИ нашому товариству чи НІ. Ми можемо багато говорити та писати про проблеми, труднощі, недоліки тощо. Але ….

   У вересні минулого року в м. Дніпро відбувся з’їзд ГО «ВОІ «Українське товариство сліпих», в роботі якого приймали участь делегати від обласних правлінь та організацій. Кожен з делегатів та присутніх в залі мав змогу піднятися на трибуну та висловити свою думку.  За час проведення з’їзду було висловлено багато думок, критики, розбіжностей, спорів. Всі бажаючи були почуті, кожен зробив свій вибір та проголосував. Було обрано голову ЦП УТОС, членів президії та членів Центрального правління. Все відбувалося в рамках Статуту УТОС.

     Та ось зараз, коли потрібно всім разом вирішувати життєво важливі питання, від розв’язання яких залежить подальше існування системи УТОС, несподівано починаємо діставати «скелети із шафи». Про що це ми? А про те, що Гришин Юрій Юрійович та Фісун Дмитро Григорович – люди з інвалідністю, що дуже багато зробили для системи УТОС, багато років пропрацювали в системі, гідно виконували свої обов’язки та мали великий досвід в організації роботи підприємств в системі УТОС, водночас завдали «удар в спину». Ми не можемо зрозуміти мети цих вчинків. Задля того, щоб знищити слабких та послабити позиції сильніших? Навіщо виносити внутрішні проблеми на загальне обговорення? Шановні, а Ви впевненні що Вас зрозуміють люди, до яких ви звертаєтесь та допоможуть вирішити ваші питання. Чи ця хвиля, яку Ви здійняли, призведе до руйнування всього, що будувалося роками, і вами в тому числі. Нам здається, що Ви обрали не той шлях. Якщо Ви вважаєте, що до Вас були вчинені неправомірні дії з боку керівництва, Ви звісно маєте право і зобов’язані доводити свою правоту. Але, як на нашу думку, зовсім іншим чином.

   Навіщо втягувати у вирішення питань конкретних людей всі підприємства Системи та людей з інвалідністю, що працюють на цих підприємствах. Нам і так вкрай важко виживати в ці складні часи. Складна економічна ситуація, карантинні обмеження, відсутність державного фінансування тощо – все це руйнує Систему із зовні.

   Ми також маємо дуже багато питань до керівництва УТОС, як мабуть і всі інші. Але ми вважаємо, що Більчич Владислав Миколайович та Кіт Сергій Васильович – це люди, які присвятили життя системі УТОС і мають досвід роботи та повагу членів Системи. Так, мабуть, вони також мають право на своє бачення вирішення проблем і їх точка зору може відрізнятися від Вашої. Але ж це нормально!!! Адже вирішувати питання можливо і іншим чином. І як приклад, за столом переговорів в стінах Центрального правління.

Маємо віру в Вашу розсудливість та здоровий глузд.

З повагою та надією на порозуміння,

Колектив ПОГ «Краматорське УВП УТОС»