ГО «Харківська обласна організація УТОС» інформує про свою роботу у червні

ГО «Харківська обласна організація УТОС» у червні 2023 року забезпечила продуктовими наборами майже 300 членів Організації. Це стало можливим завдяки плідній співпраці з БО «БФ Світанок України». Цей благодійний фонд вже в-п’яте, протягом останніх дев’яти місяців, надає гуманітарну допомогу членам Харківської обласної організації УТОС.

Майже щомісяця на зустрічах з представником ВХМТ «Місія служіння незрячим» Сергієм Ачкасовим члени Харківської обласної організації УТОС отримують продуктові набори. З початку 2023 року таких зустрічей відбулося вже 15 (3 зустрічі на місяць, кожну зустріч відвідують 30-40 осіб).

У зв’язку з безпековою ситуацією в регіоні масові заходи, кількість осіб на яких перевищує 30-40 людей, і тривалістю більше однієї години не проводяться.

Завдяки активній співпраці ГО «Харківська обласна організація УТОС» з партнерами члени Ізюмської первинної організації УТОС Харківської області забезпечуються продуктовими наборами, наборами засобів гігієни та іншими товарами повсякденного вжитку через гуманітарний штаб Харківської обласної військової адміністрації та волонтерів.

До членів Харківської обласної організації УТОС доєднуються внутрішньо переміщені особи, які мають порушення зору,  з прикордонних з країною-окупантом населених пунктів – Вовчанську, Куп’янську, Казачої Лопані тощо. Усім цим особам з інвалідністю надається така ж допомога, як і членам Організації, які входили до її складу до повномасштабного вторгнення.

Голова Харківської обласної організації УТОС Микола Дубов постійно надає юридичні та інші консультації членам Організації, бере участь у різноманітних заходах, спрямованих на покращення соціального захисту осіб з інвалідністю, які проводяться організаціями-партнерами, проводить експертизу нормативно-правових актів, які приймаються або до яких вносяться зміни, бере участь у роботі Громадської Ради при Міністерстві соціальної політики України, з лютого 2023 року по червень 2023 року був керівником проєкту, який реалізовувала ГО «Всеукраїнська організація інвалідів «Українське товариство сліпих» за фінансової підтримки Фонду «Східна Європа».

З 26 по 30 червня Микола Дубов, як керівник зазначеного проєкту брав участь у фінальному Заході за цим проєктом, який проводив Фонд «Східна Європа» у Черкаській області України.

ГО «Харківська обласна організація УТОС», голова Микола Дубов