Дніпропетровська обласна організація Українського товариства сліпих інформує про свою роботу

У грудні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО до Міжнародного дня осіб з інвалідністю працівниками міської організації були підготовлені документи на одержання матеріальної допомоги від Департаменту соціальної політики, близько 200 осіб з інвалідністю, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі, одержали по 2000 грн. До Різдвяних та Новорічних свят від ТОВ “Каскад”, “Ласунка”, “Стимул” були отримані подарунки і солодощі та роздані сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю, на суму близько 15 тис.грн. Від “ЧП Муха” одержано гречку, цукор, вівсяні пластівці, від Комбінату харчових концентратів продукції на 5600 грн.


Сформовано та роздано 45 продуктових наборів для осіб з інвалідністю, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі та потребують допомоги. 20 членів УТОС одержали продуктові набори від Церкви Євангельських християн-баптистів.
За клопотанням Дніпродзержинської ТВПО УТОС з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю 10 членів організації отримали матеріальну допомогу від міської влади по 1000грн. кожен. 05.12.2023 року була проведена зустріч депутата Дніпропетровської обласної ради Плахотнік Олени Олександрівни з членами Дніпродзержинської ТВПО УТОС. Під час зустрічі 20 членів організації отримали подарунки у вигляді продуктових наборів.
Для членів Нікопольської ТПО до Міжнародного дня осіб з інвалідністю був проведений захід, відбулось спілкування і невелика музична програма і пригощання. Також від НБФ “Нове життя” 38 осіб отримали продуктові та гігієнічні набори.
2 грудня 2023 р. голова правління Краматорської ТВПО УТОС разом з керівництвом підприємства надали гуманітарну допомогу членам організації, яку передав БФ Карітас для осіб з інвалідністю по зору до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Продуктові набори отримали 42 особи. Гуманітарну допомогу було доставлено адресно та вручено особисто.
БФ “БЕОН” 3 січня 2024 року запросив членів Краматорської ТВПО УТОС для отримання гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів, підготовлених у співпраці з німецькою організацією Johanniter-Unfallhilfe.
Загалом вручено 52 пакунки особам з інвалідністю по зору.
В рамках проєкту “Міжсекторальна підтримка людей, які постраждали внаслідок бойових дій у південних та східних областях України”, члени Краматорської ТВПО УТОС отримали непродовольчу гуманітарну допомогу. Даний проєкт реалізує ціла низка громадських та благодійних організацій, а саме: БО “Благодійний фонд “Посмішка ЮА” у партнерстві з організаціями БО “Благодійний фонд “Громадська ініціатива – Хто, як не ми”, ГО “Клуб рибалок України – Юрей Фішинг Клуб”, ГО “Платформа Єднання”, ГО “За розвиток” за підтримки Гуманітарного Фонду для України. Зустрічі з видачею продуктових наборів відбувалися 5, 6 та 7 грудня 2023 р., 52 особи з інвалідністю по зору отримали цю допомогу.
В Костянтинівській ТПО впродовж місяця зверталися до спонсорів для отримання гуманітарної допомоги, забезпечували продуктовими наборами та засобами гігієни. У грудні видали 20 членам УТОС гуманітарну допомогу, отриману від волонтерів, це продукти харчування, крупи, фрукти, овочі, кондитерські вироби.
Віруючі Православної церкви м. Жовті води провели молитовну програму про настання Миру в Україні для членів організації та 42 особам видали продуктові набори. Волонтери для людей організації привезли 4 печі-буржуйки та 1 єлектрогенератор.
Віруючі Православної церкви м. Біла церква провели молитовну програму про настання Миру в Україні та захист незрячих людей, продуктовими наборами забезпечили 25 осіб з інвалідністю. Одну незрячу людину на дому забезпечили електрокалорифером, ковдрою та рушником, які були придбані завдяки спонсорам. Допомогли 2 членам УТОС в вирішенні питання по отриманню субсидій на зимовий період.
В Павлоградській ТПО УТОС до Міжнародного дня осіб з інвалідністю відбулася зустріч членів УТОС з представниками ПФУ та роздані продуктові набори. В Покровській ТПО до Міжнародного дня осіб з інвалідністю 18 членів УТОС отримали продуктові набори.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.


Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС