Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про проведену роботу у лютому

У лютому продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
У Дніпропетровській ТПО для членів УТОС були сформовані та роздані 40 продовольчих наборів. Проведена велика робота по підготовці Міжнародного Жіночого свята, комплектуються подарунки для жінок, ведеться робота зі спонсорами, одержані зефир та мармелад від кондитерської фабрики “Стимул”, печиво та пряники – від кондитерської фабрики “Насолода Плюс”.
В Костянтинівській ТПО 38 членів УТОС одержали продовольчі набори від віруючих Православної церкви м. Жовті Води, від віруючих м. Сміла 42 чл. УТОС одержали засоби гігієни – миюче для посуду, шампунь, мило, рушники, шкарпетки теплі, вологі серветки, свічки та ліхтарики, від волонтерів одержали тушонку, крупи, хліб, овочі, 4 членам УТОС, евакуйованим в інші міста України, надіслали поштою продуктові набори та засоби гігієни.
Дніпропетровська обласна організація УТОС активно співпрацює з іншими організаціями для забезпечення потреб членів УТОС, наприклад, на початку лютого 5 членів Краматорської ТВПО УТОС отримали грошову допомогу від Національної Асамблеї людей з інвалідністю України (НАІУ), 11 членів організації отримали електрообігрівачі від Міжнародної організації з міграції у партнерстві з Благодійним фондом реалізації ідей, 6 осіб з інвалідністю по зору, які були раніше в евакуації та наразі повернулись додому, отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів від БФ БЕОН, 18 членів УТОС отримали гуманітарну допомогу у вигляді пледів від БФ “Добрий рух”.
Завдяки організації “Відкриті двері” Нікопольська ТПО УТОС отримала 5 радіоприймачів, за допомогою яких незрячі люди можуть вчасно отримувати попередження не тільки про повітряну тривогу, але й про загрозу артобстрілу та іншу інформацію.
В Покровській ТПО 20 членів УТОС одержали продовольчі рюкзаки від Червоного Хреста.
В Червоноармійській ТПО членам УТОС була запропонована екскурсія в Боярський краєзнавчий музей, Київський національний музей Чорнобиля, державний музей іграшок, національний військово-істричний музей України м. Києва. Також була проведена зустріч з працівником пенсійного фонду м. Мирноград Баутіною Ю.О., кожен присутній отримав відповіді на турбуючі питання. Члени УТОС одержали від приватного підприємця А.Малієва 8 пар взуття для чоловіків (кросівки, туфлі) та для жінок смачні тортики, від приватного підприємця Е.Гусейнова – 3 смартфони, від міської військової адміністрації м. Мирноград – подарункові набори, продукти, засоби особистої гігієни та пледи.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпрепетровської ОО УТОС