“Поетична кава” – під такою назвою відбувся захід у Рівненській ТПО УТОС

Працюємо над розкриттям творчого потенціалу осіб з інвалідністю по зору. Цьому сприяє залучення їх до участі в масових заходах. Саме тому протягом багатьох десятиліть в Рівненській ТПО УТОС діють гуртки за інтересами, художнього слова та іншого спрямування. З цією метою організовуємо читацькі діалоги, презентації місцевих авторів. Цього разу зустрілись щоб згадати незрячих поетів Рівненщини, які відійшли у вічність.

Згадали вірші Бориса Сидоренко, Вікторії Самчук, Ростислава Солоневського, Миколи Собецького, Якова Джансиза.
Познайомилися з незрячими поетами, які в даний час пишуть чудові вірші. Сергій Рачинець  пише на духовну тематику, його вірші наразі актуальні. Павло Павелко оспівує своє рідне місто Рівне, а от молода поетеса з Рівного Ірина Плюхіна пише вірші про сучасне, про наболіле…
Цікавою була зустріч з рівненською поетесою Тетяною Войтович.
Громадська діячка, голова обласної  благодійної організації “Обличчя до істини”, яка пише вірші на різну тематику. Присутні перейнялися її віршами  про людей з інвалідністю…  до сліз.  А ось збірка поета Василя Лящука “Запахла нехворощ та м’ята”сподобалась ще й тому, що один з віршів він присвятив нашій незрячій солістці Геонефі Лучинській.
І найцікавіше – вірші Тетяни Войтович  опубліковані в книзі “Торкнутися слова. Це можливо” шрифтом БРАЙЛЯ.
За кавою забули про всі негаразди, як в країні, так і в особистому житті.
Дякували Богу за ще один прожитий день. Слава ЗСУ!!!
Любов Боровська, голова Рівненської обласної організації УТОС.