Допомога внутрішньо переселеним особам членам УТОС працівниками Закарпатської ОО УТОС

Закарпатська область являється по суті гуманітарною та найбільш безпечною областю України. Багато внутрішньо переміщених людей оселяються тут надовго чи на деякий період, в подальшому при змозі повертаючись додому, чи їдуть за кордон. При цьому стикаючись з певними бюрократичними складностями. В міру великої кількості звернень до Департаменту соцстрахування часта потрібно чекати вирішення своїх питань довгий період.

 Так до Закрпатської ОО УТОС звернулась родина  Радченків з проханням допомогти  в сприяні вирішення їх проблеми. Приїхавши в Ужгород ще в березні подали документи на оформлення тимчасового опікуна їхньому супроводжуючому, оскільки являються особами з інвалідністю першої групи по зору. Вони являються членами Київського УТОСу. Звязавшись за керівником департаменту соціального захисту Келемец Алою Михалівною ми висвітлили їй ситуацію в якій опинилась дана родина, приїхавши в березні вони по червень чекали на дану довідку. З часом була дана відповідь, що департамент подав заявку по місту проживання опікуна і очікували відповідь. На даний момент довідка тимчасового опікунства була видана і родина Радченків виїхала до Праги на тимчасове проживання.

 Нам було приємно почути подяку та теплі слова за надану допомогу. Не зважаючи на всю важкість ситуації ми продовжуєм працювати та закликаємо звертатись до працівників УТОС за допомогою. Адже зрозуміти людей з порушеннями зору можуть максимально люди які працюють в цій сфері вже майже 90 років, працівники УТОС є спеціалізованими і професійними в розумінні та виршенні проблем людей з порушенням зору.

Сергій Туряниця, Голова Закарпатської УТОС