До Міжнародного дня сліпих

Цей день визначений Всесвітньою організацією охорони здоров’я для того, щоб привертати увагу громадянських суспільств, органів влади до потреб громадян з вадами зору. Як правило, до цієї дати громадськими організаціями проводиться ряд заходів, спрямованих на висвітлення життєдіяльності осіб з вадами зору, їх проблем, інтересів, можливостей, потреб тощо. Нажаль, цей 2020 рік в зв’язку з Всесвітньою пандемією багато чого змінив в нашому житті, зіпсував виконання планів, напрямків роботи, проведення заходів тощо.

 І, все-таки, нам необхідно боротись за кращі умови життя незрячих громадян України, добиватись надання державою місцевими органами влади можливих пільг, соціальних послуг, соціально-побутового забезпечення. Нашим активістам потрібно робити все, щоб якомога ширше коло осіб знали про наші проблеми, про діяльність нашої організації, про майбутні проекти та заходи. На мій погляд, потрібно повідомляти про діяльність Товариства в різні засоби масової інформації з метою доведення до владних інститутів необхідності особливої уваги до проблем незрячих громадян, до проблем громадських організацій, які опікуються проблемами незрячих громадян, до зменшення бар’єрності міської інфраструктури та інше.

Зважаючи на вищенаведене, пропоную деякі посилання на вже опубліковані матеріали у ЗМІ:

  • На початку доби 13 листопада відбулася розмова на Першому каналі «Українського радіо»

http://ukr.radio/schedule/play-archive.html?periodItemID=2645606

  • Ось викладений матеріал в інтернет виданні «Соцпортал»

https://socportal.info/ru/news/v-mire-otmechaiut-den-slepykh/

  • Столична газета «Вечірній Київ» надрукувала наступний матеріал

https://vechirniy.kyiv.ua/news/yak-zhyvet-sya-lyudyam-iz-vadamy-zoru-prosto-sprobuyte-zaplyushchyty-ochi-i-proytysya-vulytsyamy-stolytsi

  • До Міжнародного дня сліпих також викладений матеріал в інформаційній агенції «Інвак»

https://invak.info/stati/socializaciya-spilnoti-nezryachikh-gromadyan-ukrayini.html

ГОІ «Українське товариство сліпих» сьогодні потребує уваги українського суспільства та допомоги від влади для подальшого функціонування матеріально-технічної бази (непромислової сфери) нашого Товариства, нам потрібно забезпечити діяльність структурних підрозділів, які повинні надавати соціальні послуги на постійній основі мешканцям нашої держави, що мають вади зору.

13 листопада 2020 року

Заступник голови ЦП УТОС            Михайло Новосецький