Особиста першість з шахів серед людей з вадами зору

На сьогодні в м. Києві є немало людей з вадами зору, які на досить серйозному рівні можуть представляти шахову команду столиці серед інших регіонів нашої держави. Ми не можемо похизуватися, нажаль, широким молодим поповненням, але люди старшого покоління, які представляють шахову коаліцію нашого міста, мають досить високий рівень підготовки.

В м. Києві досить часто проходять змагання з шахів та шашок серед осіб з вадами зору. Інколи це змагання на особисту першість серед чоловіків, інколи – змішана особиста першість серед чоловіків та жінок, а ще рідше – це командна першість міста серед осіб з вадами зору.

Нам неодноразово хотілося б помірятись фаховою підготовкою спортсменів -шахістів з іншими командами деяких підприємств, установ чи організацій. Ми запрошували провести змагання деякі відомі організації, але внаслідок різних причин такі змагання так і не вдалося провести. В той-же час ми розуміємо, що для незрячої особи шахова гра, спілкування, підвищення своєї фаховості – це потрібно, необхідно і корисно.
Сьогодні перед нами стоїть велике завдання – залучати до цього виду спорту молодь з вадами зору, це вкрай необхідно для майбутнього шахової асоціації незрячих спортсменів м. Києва. Потрібно вишукувати таких людей в первинних організаціях м. Києва, серед студентів ВНЗ та шкіл-інтернатів. Таке завдання потрібно ставити перед керівниками структурних підрозділів УТОС та тренерами з шахів та шашок.

Такі змагання (особисті першості з шахів та шашок) як правило, проходять в різних місцях, але найбільше і найчастіше їх проводить Київське УВП №1; ТПО №2 та УВП №2 УТОС.

Організаційна частина перед проведенням турніру

Змагання в розпалі…
Наприкінці змагань