Чергова перевірка діяльності КМО УТОС

Київську міську організацію УТОС, яка об’єднує по м. Києву декілька організацій УТОС, неодноразово перевіряють різні міські структури. Чомусь вважається, що такі перевірки додають в діяльності більше порядку, але насправді лише забирають багато часу, відволікають від роботи і призводять до певних витрат: часу, паперу, фарби тощо.

Оскільки КМО УТОС є як би найбільшою базовою організацією сліпих в столиці, то всі міські структури вирішують з нею справи по самих різних питаннях: діяльності сліпих; інфраструктури для сліпих; переходів; земельних питань; табличок; зупинок; електронних квитків; кіно для незрячих та інше. Можливо, по певних питаннях структурам КМДА логічно було б збирати всі організації УТОС та ті організації, які займаються проблемами сліпих і проводити загальне опитування чи опрацьовувати спільно певні питання зі всіма.

Є досить спірні питання, на які б ми, думаю, отримали різні відповіді від керівників організацій, які опікуються проблемами сліпих, так, наприклад, в м. Києві пропонується в багатьох місцях розмістити звукові маячки, які будуть включатись і подавати звуковий сигнал лише тоді, коли у незрячої людини, яка проходить повз об’єкт, буде в кишені брелок (вартістю біля 300 грн.), або в її мобільному телефоні буде встановлена певна програма.  Ось тут можуть виникнути різні думки і пропозиції; з однієї сторони добре, що за рахунок Київського бюджету будуть встановлені такі звукові маячки на необхідних об’єктах (будинках історичних, державних, райсоцзабесах, пенсійних фондах тощо), а з іншої сторони, чи багато наших людей закупить собі такі брелки і чи завжди вони будуть їх при собі носити?

Приблизно такі питання повинні вирішуватись спільно десь на круглих столах, нарадах, зборах.

Нижче фото після чергової перевірки 11.06.2019р. КМО УТОС.