Проведено засідання щодо транспортної доступності для жителів міста Харків та Харківської області

Голова правління ГО «Харківська обласна організація всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» Микола Дубов та член правління ГО «ХОО ВОІ УТОС» Олег Лепетюк взяли участь у засіданні Харківського обласного комітету з забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На засіданні розглядалися питання функціонування мобільного додатку «УТОГ СЕРВІС» та робота послуги для осіб з порушеннями опорно-рухового апарату «Інватаксі».

Голова правління ГО «ХОО ВОІ УТОС» Микола Дубов звернув увагу учасників засідання на те, що в місті Харкові та Харківскій області абсолютно недостатньо приділяється уваги питанням доступності транспорту для осіб з інвалідністю по зору. Так, зокрема, М. Дубов наголосив на відсутність в місті Харкові жодної одиниці наземного рухомого складу тролейбусів та трамваїв, які були б оснащені приладами зовнішнього оповіщення. В той же час наявність подібної системи знаходиться в руслі нещодавно прийнятої Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні, оскільки є корисною не тільки для осіб з інвалідністю по зору, а й для тих, хто має послаблений зір у зв’язку з віковими змінами чи тимчасовою травмою, а також при несприятливих погодних умовах, які не дозволяють розрізнити номер маршруту міського пасажирського транспорту.

Зауваження голови правління ГО «ХОО ВОІ «УТОС» були внесені до протокольного рішення засідання комітету доступності. Крім того, було вирішено, одне з найближчих засідань комітету присвятити цій проблематиці, із запрошенням на нього представників Департаменту транспорту Харківської обласної державної адміністрації.