Обговорення процесу створення та наповнення функціоналу «картки Харків’янина»

Голова правління ГО «Харківська обласна організація всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» Микола Дубов, після жвавого обговорення на засіданні правління ХОО ВОІ УТОС ініціативи запровадження у місті Харкові такого соціального інструменту, як «картка Харків’янина», 23 червня 2021 року провів перемовини з керівником комунальної установи «Офіс реформ» Павлом Столбовим, запропонувавши врахувати наступні аспекти:

1.Необхідність закладення вдвічі більшої кількості поїздок для осіб з інвалідністю першої групи, оскільки вони користуються послугами осіб, що їх супроводжують. В ідеальному варіанті, було б розумно взагалі не встановлювати ліміт на кількість поїздок для таких осіб.

2.Необхідність забезпечення невізуальної доступності веб-інтерфейсу та мобільного додатку, за допомогою яких можна буде відстежувати функціонал «картки Харків’янина».

3.Необхідність наявності тактильних позначок, за допомогою яких можна буде розрізнити верхню та нижню частину картки, а також її лицьовий та зворотній бік.

Голова правління ГО «ХОО ВОІ «УТОС» Микола Дубов та керівник КУ «Офіс реформ» Павло Столбовий домовились про регулярне обговорення процесу створення та наповнення функціоналу «картки Харків’янина» з метою забезпечення максимальної зручності при її використанні особами з інвалідністю по зору та ефективності послуг, які будуть доступні за її допомогою.