У читальній залі спецбібліотеки ім.Т.Г.Шевченка Львівської обласної організації УТОС розгорнута книжкова виставка з нагоди 210 -річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Духовним скарбом українського народу вважається “КОБЗАР” і у фондах нашої книгозбірні він посідає особливе місце, тому і на виставці він представлений у різних інформаційних форматах. Озвучений “Кобзар”(1981) звучить голосом легендарного диктора Миколи Козія і записаний ще на рулонах, а на касетах і дисках він звучить голосами артистів і дикторів,таких як Ю.Рудник, П.Панчук, С.Максимчук, О.Біструшкін. Неодноразово видавався “Кобзар”шрифтом Брайля (1967, 1994, 2020), а ще у нашій книгозбірні є друковане факсимільне видання першого “Кобзаря” (1840). Про життя і творчість Т.Шевченка є можливість довідатися з книг: Гната Хоткевича “Тарасик”, Богдана Стельмаха “Тарас”, “Віч-на-віч з Шевченком”, “Спогади про Тараса Шевченка”, “Посвята”  та інші.
А ще є платівки з піснями на слова Тараса Шевченка, репродукції його картин, календарі.
Особливе місце на виставці посідає приватна колекція “Твори Шевченка в міні виданнях”. Тут і факсимільне видання так званої захалявної, чи Малої книжки – рукописної збірки віршів поета, написаних під час перших чотирьох років заслання,зібрання творів у 12 томах.”Думи мої” – збірка вибраної поезії з репродукціями картин та графіки. Окремі видання “Заповіту”, збірки лірики, екскурсійні видання по Каневу, по музею Тараса Шевченка і ще багато чого цікавого.
Запрошуємо до нашої книгозбірні, щоб насолодитися духом великого КОБЗАРЯ.
Любов Кукуруза, голова Львівської ОО УТОС