Чернівецька обласна організація УТОС інформує про свою роботу у лютому

З метою удосконалення роботи служби супроводу проведено анкетування – опитування серед осіб з інвалідністю за зором яким необхідна послуга фізичного супроводу. За наслідками опитування внесені зміни в “Положення про службу супроводу осіб  з інвалідністю з порушеннями зору у ЧОО УТОС” та в ” Методичні рекомендації щодо фізичного супроводу осіб з інвалідністю з порушеннями зору” – в організації та заклади послугами яких користуються члени УТОС направлено 75 інформаційних листів стосовно специфіки роботи служби супроводу.

У лютому поточного року прийняв участь в роботі засідання  круглого столу організованого Чернівецькою ОВА “Надання реабілітаційної допомоги в Чернівецькій області” В своєму виступі проаналізував проблеми з якими зіштовхуються особи з вадами зору.

– Продовжили роботу з Департаментом соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради стосовно модернізації електронної бібліотеки обласної організації УТОС у 2024 році. Направили запит на виділення на ці потреби з міського бюджету 45 тисячі грн..

– Продовжили співпрацю ЧОО УТОС з розробником програмного забезпечення компанією «Easyway» щодо оновлення озвучення громадського транспорту в м. Чернівці та удосконалення мобільного додатку «Easyway».

В лютому юристом ЧОО УТОС здійснено запис та розміщено в telegram 2 випуски блогу «інклюзивний простір на різні актуальні для людей з глибокими порушеннями зору теми.

Продовжили роботу з потенційними спонсорами, благодійними фондами, депутатами ВР, міськими депутатами, церковними управліннями, аптечними управліннями, приватними магазинами, базарами,  продуктовими фірмами, промисловими  фірмами (що мають  одяг, взуття, посуд, галантерею) по залученню коштів, товарів, продовольчих наборів, послуг, спрямованих на задоволення соціально-побутових  потреб членів УТОС.  В лютому поточного року обласною організацією та первинними осередками всього було направлено 15 клопотань в благодійні організації.  Отримана від спонсорів допомога регулярно розподіляється на засіданнях правлінь первинних організацій УТОС серед гостро потребуючих членів УТОС.

В умовах воєнного стану вразливі верстви населення потребують перш за  все забезпечення їх продуктами харчування та іншої допомоги. В лютому місяці 2024 року за сприянням обласної організації 185 членів ЧОО УТОС одержали продуктові набори від   Благодійної організації “Благодійний фонд “Карітас Чернівецької Єпархії”. Окрім того

Чернівецька ТПО отримала 40 продуктових наборів  від благодійного фонду «Милосердя без кордонів для всіх народів» та 36 продуктових наборів від  Релігійної громади  (помісної церкви) християн віри євангельської п’ятидесятників “ВЕФІЛЬ”.

У  лютому місяці поточного року  224 особи з інвалідністю першої групи членів УТОС Чернівецької обласної організації отримали від Чернівецької міської ради кошти в сумі 600 грн.

з 5 лютого 2024 року відновила свою роботу в Чернівецькій обласній організації УТОС служба супроводу осіб з інвалідністю за зором. На фінансування її роботи було виділено  7 255 грн коштів з міського бюджету та центру зайнятості. За ці кошти в було прийнято в відповідності з наказом  по трудовій угоді одну особу з порушеннями зору:

За період роботи служби супроводу в  лютому 2024 року було надано  послуги 105 особам з інвалідністю за зором мешканцям Чернівців. Працівники служби супроводжували незрячих до лікарень, поліклінік, аптек, будинків побуту, бібліотек, державних установ та за потреби проводжали на вокзал чи зустрічали на вокзалі. Також працівники служби супроводу допомагали незрячим відвідувати заходи, які проводили громадські організації УТОС.

В період запровадження воєнного стану на території України працівники служби супроводу допомагали одиноким та пристарілим особам з порушеннями зору у придбанні ліків та продуктів першої необхідності.

Функції диспетчера та контроль роботи служби супроводу здійснювала голова правління Чернівецької ВПО УТОС О.Г. ОСТАФІ.

Послугами електронної  бібліотеки в лютому місяці  скористалось 85 членів УТОС. Бібліотекарем електронної бібліотеки поповнено книжковий фонд озвученої літератури в продовж місяця на 125 примірників.

Голова Чернівецької обласної організації УТОС, Іван Фестрига