Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про свою роботу у листопаді

У листопаді продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області. В Дніпропетровській ТПО до Міжнародного дня сліпих для членів УТОС отримано 7 кг вершкового масла від Магдалинівського маслозаводу, 10 кг ковбасних виробів від м’ясокомбінату “Фаворит Плюс”, по 50 коробок зефіру та мармеладу від кондитерської фабрики “Стимул”, 7,5 кг печива від ТОВ “Насолода Плюс”, 120 шт. морозива від ТОВ “Ласунка”, 30 пляшок соняшникової олії від спонсорів міста. Сформовано та роздано 35 продуктових та 30 солодких наборів для осіб з інвалідністю, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі.
13 листопада до Міжнародного дня сліпих в приміщенні Музею історії міста Дніпра відбулася презентація книги “Доторкнись до історії Дніпра”, надрукованої шрифтом Брайля. Незрячі жителі Дніпра отримали можливість ознайомитись з історією створення та розвитку міста. В спеціалізовані бібліотеки УТОС було передано кілька примірників книг шрифтом Брайля “Доступна екскурсія музеєм історії Дніпра” та “Доторкнись до історії Дніпра”.


У листопаді 40 членів Нікопольської ТПО УТОС та члени їх сімей отримали від гуманітарної місії “Проліска” за підтримки uNHCR Ukrain-агенство ООН у справах біженців в Україні набори побутових речей (спальний матрас, подушка, ковдра, рушник, набір посуду із нержавіючої сталі, лампа з сонячною батареєю, каністра для питної води). Також продовжується отримання продуктових наборів від австрійської БО “Hilfswerk International”. Під час отримання членами НТПО цієї гуманітарної допомоги відбулась зустріч з представниками австрійської організації та ВО голови райдержадміністрації Дмитром Бичковим. Допомогу отримали 37 осіб. Було отримано гуманітарну допомогу від БО “Долоні допомоги Нікопольщіни” або за вибором особи продуктові набори від Всесвітньої продовольчої програми ООН World Food Programe.
З нагоди Міжнародного дня незрячих в Дніпродзержинській ТВПО УТОС був проведений урочистий захід. На заході були присутні гості: заступник мера Колісніченко Світлана Сергіївна, директор Департаменту соціального захисту Кравчук Людмила Василівна. На заході 30 членів організації отримали подарунки у вигляді натуральної допомоги (комплектів постільної білизни). Цей урочистий захід висвітлювали місцеві ЗМІ. (Нижче посилання на репортаж). Також 20 членів Дніпродзержинської ТВПО УТОС отримали матеріальну допомогу від місцевої влади по 1000 гривень кожний. Загальна сума матеріальної допомоги склала 20000 гривень.
Голова правління Краматорської ТВПО УТОС разом з керівництвом підприємства та БФ “Карітас” до Міжнародного дня сліпих для членів організації підготували приємні подарунки, 50 осіб з інвалідністю по зору отримали непродовольчі набори, до складу яких входили: матрац, ковдра, подушка, плед та постільна білизна.
Всю надану допомогу було доставлено адресно та вручено особисто.
В Костянтинівській ТПО 28 осіб з інвалідністю отримали від волонтерів продукти харчування, овочі та хлібобулочні вироби, 25 членів УТОС одержали від Пастора Православної церкви продуктові набори та миючі засоби, 30 членів організації отримали від Церкви Євангельських християн-баптистів продуктові набори, миючі засоби, овочі, ковдри та одяг б/у, 3 особам з інвалідністю надали допомогу в оформленні субсидій на зимовий період.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допаомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Інтерв’ю В.Горбенка на презентації книги “Доторкнись до історії Дніпра “, надрукованої шрифтом Брайля