Про роботу Запорізької обласної організації  УТОС у квітні 

У квітні 2024 року діяльність ЗОО УТОС була сконцентрована на здійсненні допомоги членам організації в тяжких умовах військового стану та проведення роботи по збереженню і утриманню майна, що знаходиться в повному господарському веденні ЗОО УТОС. Крім того, організацією проводилась більш активна діяльність по виявленню та прийняття на облік нових членів з числа переміщених осіб та осіб, що отримали статус особи з  інвалідністю 1, 2 та 3 групи в наслідок прийняття участі в діях захисту країни.

В частині гуманітарній допомоги: в квітні членам ЗОО УТОС було надано 300 харчових наборів від волонтерської організації Православного об’єднення церков.

Головна проблема в цієї роботі складалася в пошуку, перевезенню та розвантаженні вантажу на складі УТОС. Не кожна волонтерська організація мала можливість постачати гуманітарну, і не кожна надавала транспорт для перевезення вантажу до складу ЗОО УТОС. Розвантаження гуманітарної допомоги здійснюється тільки власними силами.

Перед видачею гуманітарної допомоги 27 квітня в концертному залі ЗОО УТОС було організовано захід – музичний концерт самодіяльності за участю музикантів та співаків з  різних творчих організацій міста Запоріжжя на безкоштовних засадах.

На цьому заході прийняло участь 150 членів ЗОО УТОС.

Кім того, в кінці квітня 30-ти особам було надано гуманітарну допомогу у вигляді надання харчових наборів молочної продукції від БЛАГОДІЙНої ОРГАНІЗАЦІї «БЛАГОДІЙНого ФОНДу «ЗЕРНО ДОПОМОГИ-ЮА», з якої з боку ЗОО УТОС укладено Меморандум про співпрацю.

У квітні почалася робота по підготовці заявки на отримання гранду в розмірі 10 000 євро на створення в ЗОО УТОС класу для навчання осіб з інвалідністю користуватись роботі на комп’ютерах та гад житах з використанням спеціалізованих програм для незрячих людей.

 Фонд Abilis sr. (надалі Abilis) – це фонд, який підтримує діяльність осіб з інвалідністю у країнах Глобального Півдня. Фонд був заснований громадянами Фінляндії з інвалідністю. Рада Abilis складається з осіб з інвалідністю, які мають великий досвід та зацікавленість у співпраці з метою розвитку. Основним донором Abilis є Міністерство закордонних справ Фінляндії.

В частині надання інформаційних послуг членам ЗОО УТОС: Постійно ведеться робота по наданню безкоштовної правової допомоги за різними  питаннями юридичного характеру, як з особистого прийому, а також по телефону. Такі консультації за звітний період отримали  8 осіб.

Голова правління Запорізької ОО УТОС, Малахов Вячеслав