Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу у листопаді

Рівненська ТПО УТОС. До Міжнародного дня осіб з інвалідністю в територіальній первинній організації здійснювалася видача продуктових пакетів. Всього отримали 205 членів УТОС.

23 листопада в первинці розпочато цикл зустрічей колядок та щедрівок Рівненського Полісся. На першій зустрічі голова правління ознайомила з збіркою «Колядки та щедрівки Рівненського Полісся». Автор збірки – заслужений працівник культури України, фольклорист Віктор Ковальчук.

30 листопада члени товариства УТОС з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в приміщені «Інваспорт» пройшла зустріч. На заході були присутні директор Дипартаменту соціальної політики РМР Олена Петрик та обласний депутат Олександр Гомон, котрі вручили Почесні грамоти та подяки.

Постійно проводимо бесіди, інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

Березнівська ТПО УТОС. 25 листопада з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю взяли участь у кубку Рівненської області з шахів. Друге місце серед чоловіків виборов – Сергій Касянець, третє – Олександр Протасевич.

На постійній основі проводяться заняття з шашок та шахів.

29 листопада з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулася зустріч за участю місцевої влади.

Володимирецька ТПО УТОС. До Міжнародного Дня осіб з інвалідністю 30 листопада проведено захід за участю представників місцевої влади.

Надається всебічна допомога та консультації членам УТОС які звертаються в організацію, за що вони дуже вдячні.

Організовано передачу у віддалені поліські села гуманітарної допомоги.

Дубнівська ТПО УТОС. До Міжнародного Дня людей з інвалідністю для членів товариства видано продуктові пакунки в кількості 38 штук від місцевої влади.

Продовжує діяти служба супроводу для незрячих.

28 листопада в первинці відбулася зустріч з поетом членом УТОС Сергіем Рачинцем. На зустрічі слухали чудові вірші, сучасні та духовні.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за листопад 2023 рік:

7 листопада проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто поточні питання. Видано матеріальну допомогу 400 грн. фінансової допомоги на лікування одному члену УТОС.

25 листопада у Рівненському регіональному центрі «Інваспорт» пройшли змагання  на кубок Рівненської області з шахів присвячені Міжнародному дню осіб з інвалідністю. 18 спортсменів, членів первинки взяли участь у цих змаганнях, а жіноча команда виборола першість.

Зверталися з поданнями до облдержадміністрації, облради та міської ради, про відзначення почесними грамотами для семи членів ВПО УТОС з нагоди відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

За підтримки не байдужих меценатів до проблем незрячих усі члени ВПО на передодні Міжнародного дня людей з інвалідністю отримали продуктові набори.

Адміністрація підприємства та правління ВПО УТОС розповсюджували безкоштовно щотижнево по сорок примірників газети «Сім днів» Рівненської міської ради для членів товариства.

На Рівненському УВП УТОС працює служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. За листопад кількість послуг більше  350.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах щомісячно.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг ( на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів товариства.

Регулярно надаються консультації членам товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС